thereceiver

”All Burn” – Ännu lite bättre The Receiver

För sex år sedan lanserade The Reciever albumet ”Length Of Arms”. Sedan blev de signade av Kscope Music och lanserar idag en nästan identisk uppföljare. Den lilla skillnaden? Ptja, det nya albumet är ännu lite bättre. 

Mycket är sig likt på The Receivers nya album ”All Burn”. Det är samma svävpop med små nyanser av progressiv rock som ljuder. Det är dock ännu lite bättre, på alla sätt. Det låter bättre ljudmässigt, låtarna är bättre och Casey Coopers falsett är lite lekfullare – lite mindre monoton.

Bröderna Casey och Jesse Coopers svävpop är svår att beskriva. De står någonstans mellan Mew och Thirteen Senses. Men medan båda de nämnda banden experimenterar med både genre såväl som lite större verk står The Receiver på en betydligt enklare grund. ”Lättsmälta låtar som gärna inte trampar någon på tårna”, föreställer jag mig att bandet har på sina väggar när de skriver ny musik.

”All Burn” är det där albumet som ska snurra till ett öppet fönster en sen sommarkväll. När en lite mildare vind då tar en tur genom lägenheten händer något speciellt. Syntmelodierna ekar fram på ett annorlunda sätt så – vilket får mig att drömma bort mig till hur en spelning med bandet egentligen är.

The Receivers nya album ”All Burn” är lite mer av det goda som de erbjöd med förra albumet ”Lenght Of Arms”. Letar man efter medryckande popdängor finns inget att hämta här – men om eftermiddagen känns lite grå och radion skriker för mycket är ”All Burn” lite av det ultimata soundtracket.

★★★★☆