Movits

”Huvudet bland molnen” av Movits!

Det är som att benen får egna liv så fort bröderna Rensfeldt och Jocke Nilsson i Movits! brakar igång Huvudet bland molnen. Lekfullheten är kvar och musiken är ännu lite skitigare. Det är helt enkelt ännu lite mer av det jag älskar med Movits!, just därför är det extra ledsamt att problemet med albumet är allt som inte är Movits!.

Zacke, Timbuktu, Maskinen och Chords gästar alla Huvudet bland molnen. Tyvärr når de aldrig upp till molnen och albumet visar på skrattretande kvalitetsskillnad mellan Movits! och gästerna. Låtar som Lindansen, Ut ur min skalle, Motströms och Huvudet bland molnen når helt nya höjder och medan förutsättningarna för gästerna är goda känns det som att Movits! helt enkelt är alldeles för bra.

Huvudet bland molnen är ett fantastiskt album sett till de låtar som Movits! framför själva. Tyvärr ser gästerna till att hålla kvar skivan på marken och det splittrar mig. Å ena sidan blir Movits! kvalitéer tydliga, å andra sidan sänks kvalitén på albumet markant när gästerna får förtroendet. Visst, det i slutendan ännu mer material från Movits! och det i sig räcker långt, men nästa gång vill jag bara höra Movits!.