Kodaline

”In A Perfect World” av Kodaline

Kärleksförklaringar till både tur och otur i kärlek, ämnet är som en sliten stig som bara blir tråkigare och tråkigare varje gång någon vandrar längs den. Jag gillar att tänka att Chris Martin och Tom Chaplin en gång i tiden gick lite extra hårt längs stigen. Ni vet, de ville göra den mer synlig för nya nya spännande människor och mysiga promenader. Nära ett decennium har gått, och nu har Kodaline hittat stigen.

Det är nästan som att Dylans lillebror lekt med Coldplay:s Chris Martin och Keane:s Tom Chaplin. Skrämmande mycket av albumet får hjärnan att dra paralleller till verk av de nämnda hjältarna. Det må vara en besvikelse för många, men tillräckligt mycket görs på ett uppfriskande sätt och med ett stort hjärta. In A Perfect World av Kodaline är en kärleksförklaring till tur och otur i kärlek, på gott och ont.

Oavsett om det är gospel-inspirerade ”All Comes Down To”, tårsprutande ”Talk” eller glädjetabletten ”After The Fall” är paketeringen precis lika behärskad som elegant. Ge denna irländska kvartett ett par år och både Chris Martin och Tom Chaplin kan luta sig tillbaka.