Om / Kontakt

Vart ska jag börja? Hade en spelsajt, lite drygt 16 år gammal. Startade en utav de första svenska spelpoddarna och lyckades som mest prata för omkring 20 000 lyssnare. Det var såpass kul att jag sedan utbildade mig till radiojournalist och jobbar idag på Sveriges Radio. Sen älskar jag Liverpool FC. Och Star Trek. Jag har faktiskt klippt mig som Spock. Bara en sådan grej!

kalle@kovacs.se

Facebook sägs vara en sajt som många hänger på, där hittar du mig men kanske framförallt bandet som jag spelar i. Brev Till Kalle heter bandet och jag skulle uppskatta om du tog din tid och lät dina öron masseras av ljuv svensk pop.

jagochspock


Diskografi

[2013] Brev Till Kalle – Desertören (Den som återvände)

Brev Till Kalle - DesertörenDet är svårt att kort beskriva ”Desertören (Den som återvände). Under större delar av våren 2013 gick åtminstone mina tankar kring hur den skulle låta i studion. Den var redan på förhand större och maffigare än alla andra låtar och nu skulle vi dessutom förstärka allt ännu mer med en trumpet. Resultatet gör mig varm i själen och responsen har varit fullkomligt överväldigande. Även ”Desertören (Den som återvände) spelades in med och hos Emil Eriksson i runaway productions.

Klicka här för att lyssna på ”Desertören (Den som återvände)” [Spotify]

[2013] Welcome To Wasteland – The Greener Grass

Welcome To Wasteland - The Greener GrassHistorien om de tre Dream Theater-älskande pojkarna slutar i och med avskedsverket ”The Greener Grass”.  Vi framförde samtliga låtar på YEAH!-festivalen redan två år tidigare där den uppskattades av många. Tyvärr gjorde ett handfull anledningar att vi inte längre kunde spela tillsammans. ”The Greener Grass” var ett fint slut på ett fantastiskt kapitel.

Klicka här för att lyssna på ”The Greener Grass” [Soundcloud]

[2012] Brev Till Kalle – Drömmen & Kaptenen

Brev Till Kalle - Drömmen & KaptenenLåten ”Dröm” var den första låten som vi skrev med Brev Till Kalle, den lanserades tillsammans med låten ”Kapten” under det gemensamma namnet ”Drömmen & Kaptenen”. Flera radiokanaler var generösa mot den sistnämnda, bland annat ljöd den då och då i Sveriges Radios unga kanal P3 där den också ansågs vara en utav de bästa osignade låtarna i programmet P3 Star. Låtarna spelades in med och hos Emil Eriksson i runaway productions.

Klicka här för att lyssna på ”Drömmen & Kaptenen” [Soundcloud] [Spotify]

[2012] Brev Till Kalle – Hjältar

Brev Till Kalle - HjältarEn spelning tillsammans med en utav lokalidolerna planterade ett frö som utvecklades till vad som idag är Brev Till Kalle. Låten ”Hjältar” tog bandet från häftigheter till häftigheter. Vi fick äran att underhålla Örebro stadspark under nationaldagen, vi fick uppträda inför fullt hus på Frizon och även äran att få vara med i filmen ”Ett Kilo Bomull”. Låtarna spelades i både ”Nearby Music Studio” och ”Örebro Universitet” med Philip Saxin respektive Linus Corneliusson.

Klicka här för att lyssna på EP:n [Soundcloud] [Spotify]

[2010] Welcome To Wasteland – The Very Concept Of Control

Welcome To Wasteland - The Very Concept Of Control”The Very Concept Of Control” är den andra EP:n av Welcome To Wasteland. Det aningen tyngre och mer egna soundet gjorde gott intryck på kritiker – EP:n låg under en längre tid som en utav tre bästa osignade releaser på Roadrunner Records hemsida. Den spelades in hos och med Emil Eriksson i studion runaway productions och lanserades under slutet av 2010.

Klicka här för att lyssna på EP:n [Soundcloud]