Kalle Kovács

”Transitions” av Johnossi

Johnossi Transitions

John Engelbert och Oskar Bonde har flera gånger under de gångna åren fått mig att nynna på deras singlar. När de tidigare i år framförde nya singeln Gone Forever tog det inte lång tid innan även den snurrade i huvudet. Senaste skivan, Transitions, är jämnare och i sin helhet även bättre än Johnossi:s tidigare verk.

Till skillnad från Johnossi:s tidigare album finns här en tydligare tråd och lekfullheten är som följd mer närvarande. Vyerna vidgas kanske inte lika mycket som på till exempel Mavericks där olika låtar nästan befann sig i olika genre, Transitions är dock lekfullt på sitt egna lilla sätt med snygga låtföljder, härliga överraskningar och en John Engelbert som låter bättre än någonsin.

Att påstå att skivan är en unik historia vore att överdriva. Däremot bör det understrykas att Transitions är den, enligt mig, lyssnarvänligaste skivan Johnossi producerat. Den är både mognare och snyggare än tidigare verk från Engelbert och Bonde. Transitions är också en historia i sig när det kommer till de fantastiska ljud som producerats. Såhär många melodier som alla antingen spelas på en perverst snyggt låtande gitarr eller, för första gången för Johnossi på en himmelsk synth, är ovanligt.