Kalle Kovács

Välkommen till Kovacs.se

Hej där, varmt välkommen ska du vara!

Vem är Kalle Kovács? Jo, först och främst ska vi byta perspektiv – det är trots allt jag, Kalle, som skriver detta. Jag är en glad nittiotalist som ironiskt nog är bitter på det mesta som kommit med internetåldern. Jag skulle till exempel aldrig köpa musik digitalt – jag vill ha en fysisk skiva i handen. Samma sak gäller spel och film… Det här förstör mitt förtroende lite då jag hävdar mig vara väldigt rädd om miljön (vilket jag är, jag lovar!).

Som 16-åring drev jag med ett gäng underbara kamrater en spelsajt. Vi startade Sveriges första spelpodcast och hade över 20 000 lyssnare på varje program. Men tiden gick och för en sextonåring med fem bollar för många i luften blev det hela snabbt ännu en grej som till slut blev tråkigt. Att inse att till och med TV-spel kunde bli tråkiga var jobbigt, så en naturlig utväg blev att ta avstånd och kika in lite då och då.

Idag studerar jag till radiojournalist på Vara Folkhögskola. Jag spelar även gitarr i bandet Brev Till Kalle och skriver en del musik bara för att skriva musik. Så är det med mycket jag gör dock – jag gör lite radio på fritiden också, bara för att göra det.