Kalle Kovács

”Vi är inte längre där” – kent går på knock

[stag_intro]Början på slutet är här. Sagan om Kent närmar sig slutet med stormsteg. Inatt lanserades den första låten från det sista albumet som släpps senare den här månaden.[/stag_intro]

Den har stått på repeat alla min vakna timmar sedan den släpptes inatt. Låten är inte så rockig som jag hoppades, men ärligt talat – vem fan bryr sig. Med ”Vi är inte längre där” går Kent på knock. Igenkänningsfaktorn brinner om låten och bränner nog till en och annan ordentligt. Kent har släpat in ett godståg av vemod, ångest och ensamhet.

Det är en väldigt fin text som Jocke Berg sjunger till den nu ganska väntade synthpoppen som Kent framför och någonstans är det lugnande att kunna skriva det om ”Vi är inte längre där”. Vissa textrader från senaste albumet Tigerdrottningen ligger beskt kvar i munnen (”jag är lost in space nu, och rymden är så stor”, för att nämna ett exempel). Här sitter dock till och med de enstaka engelska uttrycken som en smäck. Tidigare har det ringt högljudda varningsklockor hos mig så fort engelskan ska in i svenska låtar, men här passar de något slitna fraserna in på ett utomordentligt sätt.

”Vi är inte längre där” är en sång om saknad, om vackra minnen och om familjen. En fantastisk sång, och en väldigt spännande början på ett lika ledsamt farväl.