”Walk The Moon” av Walk The Moon

Walk The MoonEn lång tågresa. Gärna till en vy av en solig, nyligen nedregnad, slätt. Gärna Närke. De förhållandena gör säkerligen vilken skiva som helst lite bättre, men i det här fallet gjorde det allt. Walk The Moon väcker många minnen hos lyssnaren med det självbetitlade debutalbumet. Att uppleva deras minnesfärd genom uppväxten på min hemmaplan var en upplevelse av rang.

En lång biltur med sin kära, en perfekt fest, tjejen som alla undrar varför man inte är tillsammans med… ni vet sådana saker som pågår hela tiden. Walk The Moon lyckas genom i stort sätt samtliga låtar att först bjuda på ett minne från deras liv men sedan också göra lyssnaren involverad. Jag nynnar med till låtarna och minns tillbaka till tiden då jag var i situationen de sjunger om.

Musikaliskt finns varken lovord eller gnäll i en mängd som bör exemplifieras . Det är ett nytt band som visar både bredd och kvalité. Låten Iscariot är raka motsatsen till låten Jenny, men ack så viktiga för skivans helhet. Just en helhet är inte allt för vanligt dessa dagar, men det här albumet känns verkligen som ett album där låtarna samarbetar och tillsammans skapar en… juste – helhet. En väldigt bra helhet.

What do you think?

Your email address will not be published.